A.H

A.H

- Teleshkronja Post https://teleshkronjapost.com/author/a-h/

Naum Veqilharxhi (1797-1846)

Naum Veqilharxhi, lindur Naum Bredhi (1797 – 1846) ka qenë një avokat dhe studjues shqiptar. Më 1844 krijoi një alfabet krejt origjinal për gjuhën shqipe, quajtur…