Disa nga faktet që s’i keni ditur për Albert Ajnshtajnin (lista)

Shkenctari, i cili cilësohet si një nga njerzit më të mëqur në historin e njerzimit, Albert Ajnshtajn ka lindur në Ulm, Gjermani me 14 mars të vitit 1879.

Figura e tij mbetet simbol i dijes dhe formulimeve shkencore mbeten bazë e shkencës në ditët e sotme, transmeton TELESHKRONJA FEED.

Para se të shkojmë tek zbulimet e tij në fizikë dhe të kujtojmë gjenialitetin e tij, njihuni me faktet që nuk janë të njohura për masën e gjerë:

  1. Si fëmijë, nuk ka pasur problem me matematikën.
  2. Askush nuk e di çfarë i ka ndodhur vajzës së tij të parë.
  3. Iu deshtën nëntë vite që të punësohej në akademi
  4. Ai i ofroi gruas së tij çmimin Nobel si zgjidhje për divorc
  5. Eklipsi diellor i ndihmoi Ajnshtajnit të bëhet me famë botërore
  6. FBI e ka përgjuar me dekada
  7. Ajnshtajni kërkoi rindërtimin e bombës atomike dhe më vonë u bë një ithtar i çarmatimit bërthamor.
  8. Nga ai u kërkua që të bëhet president i Izraelit.
  9. Truri i Ajnshtajnit u vodh pas vdekjes së tij.