E PAPRITUR: Spanja ndryshon qëndrim ndaj Kosovës

“Spanja ka një qëndrim konstruktiv dhe ne jemi të hapur për miratimin e heqjes së vizave për Kosovën”, tha Sanchez në një konferencë për shtyp, samitit të Këshillit Evropian në Bruksel.

Megjithatë, Këshilli Evropian ende nuk i ka dhënë dritën jeshile kësaj mase, ndër të tjera për shkak se pesë shtete anëtare të tij – Spanja, Qiproja, Greqia, Rumania dhe Sllovakia – nuk e njohin Kosovën si të pavarur.

Kryeministri spanjoll, Pedro Sánchez, ka thënë se Spanja është e gatshme të pranojë liberalizimin e vizave për qytetarët e Kosovës, sipas rekomandimit të Komisionit Evropian të 2016-s