Planet asimiluese të Shkupit ndaj shqiptarëve (VIDEO)

“Planet asimiluese të Shkupit”-Diskriminimi i shqiptarëve, mashtrimi me ligjin e gjuhës.

Të harruar dhe të diskriminuar, shqiptarët e Maqedonisë së Veriut po shkojnë drejt asimilimit. Manastiri, qyteti ku u vulos alfabeti ynë, nuk flet më shqip. Shtëpia e Alfabetit, ka më shumë se një vit pa energji elektrike dhe si pasojë qëndron e kyçur.

Shqipja duhet të përdorej si gjuhë zyrtare në një pjesë të konsiderushme të Maqedonisë së veriut, por ky detyrim shkelet edhe nga ministrat shqiptarë.

Përgjatë 3 dekadave të fundit, qeveritë shqiptare kanë qenë inekzistente për të mbështetur bashkëatdhetarët e trevave. Si janë braktisur nga partitë politike shqiptarët e maqedonisë së veriut?

Pse institucionet e kulturës dhe historisë që ndërtojnë identitetin udhëhiqn vetëm nga maqedonas?.

Shikoni emisionin InsideStory nga Top Channel. /TeleshkronjaPost.com/