Serbët bëjnë thirrje personale ndaj ushtarit amerikan në Zveçan (FOTO)

Çështja e sigurisë dhe stabilitetit në rajonin e Veriut të Kosovës vijon të shqetësojë ende, pas njoftimeve të fundit se disa pjesëtarë të popullsisë serbe kanë nxitur thirrje për sulmin ndaj ushtarit amerikan Stanley, i cili është stacionuar në Zveçan në Veri të Kosovës.

Kjo vjen pas zhvillimeve dramatike në Veriun e Kosovës, ndërsa thirrje si kjo po shkaktojnë shqetësim të madh dhe tensione të rënda në këtë zonë të Kosovës.

Në rrjetin social Twitter është publikuar një postim duke bërë thirrje tejet të rënda ndaj ushtarit. Megjithatë, është e rëndësishme që të trajtojmë çdo formë të dhunës dhe nxitjes së dhunës me kujdes dhe përgjegjësi.

Dhuna dhe sulmi ndaj personave të tjerë, veçanërisht personelit ushtarak, është i papranueshëm dhe shkelje e rëndë e ligjit ndërkombëtar, shkruan TeleshkronjaPost.

Organizatat e sigurisë dhe autoritetet relevante duhet të marrin masa të menjëhershme për të garantuar sigurinë e personelit ushtarak dhe të gjithë popullsisë në këtë zonë. Ndërkohë, është thelbësore që të promovohet dialogu dhe bashkëpunimi ndëretnik për të zgjidhur mosmarrëveshjet dhe tensionet në mënyrë paqësore dhe të qëndrueshme.

Kërcënimet dhe thirrjet për sulm ndaj ushtarëve të huaj nuk i shërbejnë aspak interesave të popullsisë dhe shtetit të Kosovës. Kosova, si një shtet sovran dhe i pavarur, ka për detyrë të sigurojë integritetin territorial dhe sigurinë e të gjithë qytetarëve të saj, pavarësisht prejardhjes etnike apo besimit të tyre. / TeleshkronjaPost.com

, Teleshkronja Post