DTT: Tetë shtete anëtare të BE-së janë në favor që blloku i BE-së të vendosë sanksione kundër Serbisë

Të paktën tetë shtete anëtare të BE-së janë në favor që blloku evropian të vendosë masa ndëshkuese kundër Serbisë, shkruan DTT, transmeton TeleshkronjaPost.

Kjo pasi besojnë se ka prova të mjaftueshme për të lidhur përfshirjen e shtetit serb në sulmin terrorist të grupit të armatosur serb kundër policisë së Kosovës të dielën. (24 shtator), sipas burimeve diplomatike të BE-së në Bruksel.

Burime që kërkuan anonimitetin, thanë për dtt-net.com se në takimin e të martës (26 shtator) të përfaqësuesve të 27 vendeve anëtare në Bruksel, të kryesuar nga zyrtarë të shërbimit të jashtëm të BE-së (EEAS), diplomatë të Holandës, Belgjikës, Finlandës, Letonia, Lituania, Luksemburgu, Republika Çeke dhe Polonia kanë thënë se BE-ja duhet të marrë në konsideratë “masa kundër Serbisë” për shkak të përfshirjes së autoriteteve të Beogradit në sulmin në të cilin 1 polic kosovar u vra dhe një tjetër u plagos në komunën e Zveçanit./TeleshkronjaPost.com